Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Postcoderoosregeling gedoemd te mislukken

22 september 2014

De postcoderoosregeling uit het Energieakkoord is gedoemd te mislukken. Dat blijkt uit onderzoek dat Atrivé samen met energiecoöperaties, brancheorganisaties, gemeenten en energieleveranciers heeft gedaan naar de haalbaarheid van de afspraken in het Energieakkoord.

Het Energieakkoord moet het mogelijk maken om te investeren in duurzame energie binnen een bepaald gebied met een redelijke terugverdientijd, bijvoorbeeld door het gezamenlijk plaatsen van zonnepanelen op een school. Hierdoor ontstaat voor burgers de mogelijkheid om lokaal energie op te wekken. De regeling wordt ook wel aangeduid als ‘regeling verlaagd tarief EB’ of de ‘postcoderoosregeling’.

Aanpassingen

Uit het onderzoek blijkt dat de regeling gedoemd is te mislukken, onder meer omdat de terugverdientijd van de investeringen veel te lang is. Daarnaast is het tarief is te laag en de afhankelijkheid van derden te groot. Volgens de onderzoekers van Attrivé zijn er fundamentele aanpassingen in de regeling nodig om de gewenste doorbraak van lokale opwekking van duurzame energie te realiseren.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren