Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

170000 zonnepanelen in Budel

ma 26 maa 2018

170000 zonnepanelen komen op een nieuw zonnepark in het Brabantse Budel. Het zonnepark dat gebouwd wordt op een deel van het terrein van Nyrstar wordt een van de grootste van Nederland en gaat jaarlijks 48 miljoen kilowattuur zonnestroom opleveren. Dit komt overeen met het energiegebruik van 16000 huishoudens.

Nyrstar zal samen met ontwikkelaar Solarcentury uit Helmond het zonnepark van 60 hectare bouwen. Het zonnepark wordt in 2018 gebouwd en is een investering van ongeveer 36 miljoen euro. De provincie heeft Nyrstar bij de start van dit project ondersteund met behulp van het netwerk van de provincie en expertise op energiegebied en organisatie.

Bijdrage

Het zonnepark in Budel wordt een van de grootste van Nederland. Volgens Harry Denis, Group Manager Real Estate bij Nyrstar, wil het bedrijf op deze manier een bijdrage leveren aan de energietransitie en het bedrijf tegelijk competitiever maken. De provincie Noord Brabant ziet in het initiatief een groter bewustzijn bij de industrie over de energietransitie.

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren