Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

4.000 Nijmeegse huizen van gas af

20 augustus 2015

Bijna 4 huizen in Nijmegen zijn aangesloten op een warmtenetwerk. Deze huizen hebben geen gasaansluiting meer. Naar verwachting zullen in 2035 in Nijmegen bijna 14 woningen en kleine bedrijven een aansluiting hebben op het warmtenet.

Alle bestaande en nieuwe woningen in Nijmegen-Waalsprong krijgen stadswarmte. In dit gebied bevinden zich ook Oosterhout en Lent. Daarnaast komen er aansluitingen op het stadswarmtenet ten zuiden van de Waal, in de nieuwbouwwijk Nijmegen-Waalfront. In de regio Nijmegen-Arnhem zijn nu ruim 17.000 huizen, bedrijven en instellingen aangesloten op een warmtenet. Dit aantal groeit in de toekomst tot ongeveer 90.000.

Duurzaam

Omdat het aantal woningen dat gebruik maakt van stadswarmte de komende jaren toeneemt, wordt momenteel de hulpwarmtecentrale Pieter Wiersma gebouwd. Voor het warmtenet in Nijmegen wordt gebruik gemaakt van de restwarmte van afval- en energiebedrijf ARN in Weurt. Ging deze warmte vroeger ongebruikt verloren, nu gaat het via een kilometerslang leidingenstelsel naar huizen en bedrijven in Nijmegen. De CO2-uitstoot van stadswarmte is hierdoor 46% lager dan verwarmen met aardgas.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren