Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Bloemenbuurt in Didam klaar voor de toekomst

12 januari 2021

In de wijk Bloemenbuurt in Didam worden woningen gerenoveerd en maken verouderde woningen plaats voor nieuwe. De gemeente Montferland ontvangt een subsidie van de provincie om deze wijk een nieuwe, toekomstbestendige invulling te geven. Gedeputeerde Wonen Peter Kerris: "Met SteenGoed Benutten helpen we gemeenten om te openbare ruimte fijner en toekomstbestendiger te maken. Zo wordt er in de Bloemenbuurt in Didam een park aangelegd en krijgen verouderde woningen een nieuw en duurzaam jasje. De woningen worden heel energiezuinig en aardgasvrij. Dit project laat zien dat goede samenwerking tussen gemeente, corporatie en warmteleverancier tot mooie resultaten kan leiden."

Plan voor de toekomst

De bloemenbuurt in Didam is een wijk met veel woningen uit de jaren ’60 en ’70. Het plan voor de toekomst maken gemeente, corporatie en bewoners samen. In verschillende stappen maken zij met elkaar een nieuwe wijk. Woningcorporatie Plavei is verantwoordelijk voor de woningen en gaat over welke huurwoningen de Bloemenbuurt nu en in de toekomst nodig heeft. De gemeente gaat over de inrichting van de openbare ruimte. In een later stadium wordt mogelijk een warmtenet aangelegd. Hierover moet besluitvorming nog plaatsvinden. Het totale project betreft 209 woningen waarvan er 136 worden gerenoveerd en 73 gesloopt en nieuw gebouwd. Over een aantal jaar is de wijk Bloemenbuurt klaar voor de toekomst.

SteenGoed Benutten

Dit programma helpt onder andere bij het omvormen van verouderde en/of verloederde wijken naar gebieden waar mensen goed kunnen wonen, werken, winkelen en op een prettige manier kunnen verblijven. Wat SteenGoed Benutten nog meer inhoudt wordt verwoord in het Actieplan Wonen. https://bit.ly/38h0Fr6 

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.
Omgaan met verschillende typen bewoners

Een webinar voor professionals die te maken hebben met een grote variatie in bewoners.

Laatste kans

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren