Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

De Alliantie vervangt zoveel mogelijk stenen voor groen

15 september 2021

In Hoevelaken is de Alliantie voortvarend bezig met klimaatadaptatie. Bij het seniorencomplex De Stoutenborgh in Hoevelaken zijn al een groot aantal tegels vervangen voor groen en ook de binnentuin ziet er prachtig onderhouden uit. Wethouder Harke Dijksterhuis plantte afgelopen vrijdag 10 september, samen met Alliantie-directeur Joan van der Burgt en in het bijzijn van betrokken bewoners en Alliantie-collega's, de laatste plantjes aan de voorzijde van het gebouw.

Dankzij groen prettiger en gezonder wonen

Alliantie-directeur Joan van der Burgt legt uit waarom de Alliantie dit doet: "Onze leefomgeving verandert in een snel tempo. Plant- en diersoorten verdwijnen en levende systemen raken verstoord. Daarom helpt elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen. Het water kan weer in de bodem zakken, de temperatuur in de stad wordt getemperd, fijnstof wordt afgevangen, insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren vinden weer een leefgebied, het bodemleven verbetert en mensen voelen zich prettiger en gezonder."

Grondwater aanvullen

Wethouder Dijksterhuis voegt daaraan toe: "Heel goed dat de Alliantie zoveel mogelijk stenen rondom de woningen in haar beheer probeert te vervangen door planten. Na een aantal droge zomers, waarbij het grondwater tot een problematische laagte zakte, hebben we deze zomer gelukkig veel regen gehad. Niet leuk als je op vakantie bent, maar wel heel goed voor de natuur. Daarmee kon het grondwater weer een beetje op peil komen. Maar dat kan alleen als het water echt de bodem inzakt, en niet via de bestrating in het riool verdwijnt. Hoe minder stenen, hoe makkelijker dat gaat. Iedereen kan trouwens zijn steentje bijdragen, door stenen uit de tuin te halen en er gras of planten voor in de plaats te doen."
Ook het seniorencomplex op de Meerveldlaan zijn op het parkeerterrein een aantal stenen eruit gegaan en mooie planten voor in de plaats gekomen. Huismeester Karel zorgt ervoor dat ze met liefde worden verzorgd en bewatert ze regelmatig. De bewoners van de Meerveldlaan zijn blij met deze toevoeging op de parkeerplaats. Niet alleen voor het milieu, maar het geeft ook een meer gezellige uitstraling.

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren