Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Enorme groei verkoop zonnepanelen 2012

vrij 29 jun 2012

In 2012 worden er meer zonnepanelen verkocht dan in de afgelopen tien jaar bij elkaar.  Dat zegt Erik de Leeuw, commercieel directeur van Centrosolar in een persbericht. Hij verwacht dat door de aangekondigde subsidieregeling vanaf 2 juli nog meer zonnepanelen verkocht gaan worden.

In 2012 wordt volgens CentroSolar in Nederland naar verwachting in totaal ongeveer 80 MWp vermogen aan zonnepanelen verkocht. Door de subsidieregeling kan dit zelfs oplopen tot over de 100 MWp. De afgelopen tien jaar werd in Nederland een totaal vermogen van 65 MWp aan zonne-energiesystemen geïnstalleerd. Volgens De Leeuw is de sterke marktgroei van zonnepanelen in Nederland een teken dat de markt voor zonne-energie-installaties ook hier volwassen wordt.

Rendabel

Volgens Centrosolar zijn zonnepanelen bij de huidige stroomprijzen ook rendabel zonder subsidie. De nieuwe subsidie regeling is dan ook niet noodzakelijk, meldt het bedrijf. De subsidieregeling kan bovendien leiden tot veel onduidelijkheid in de markt. Hierdoor gaan mensen wachten tot de regeling ingaat of tot de volgende subsidieronde begint. Het positieve van de subsidie is volgens Centrosolar dat de terugverdientijd omlaag gaat en dat er 30.000 mensen kunnen profiteren van een subsidie die oploopt tot 650 euro.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren