Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Evaluatie salderingsregeling nog in 2016?

di 28 jun 2016

Minister Kamp moet de salderingsregeling nog in 2016 evalueren. Dat schrijft de Amsterdamse wethouder duurzaamheid Abdeluheb Choho in een brief aan de minister. De brief is medeondertekend door de gemeenten Haarlemmermeer, Rotterdam, Utrecht, Wageningen, Zaanstad, de G32-gemeenten en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Klimaatverbond Nederland, Bouwend Nederland, Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en UNETO-VNI.

Door de onzekerheid over de regeling, wordt de groei van zonne-energie in Nederland onnodig afgeremd, benadrukt Choho in de brief. Hij en de andere ondertekenaars willen dat Kamp de evaluatie van de salderingsregeling nog in 2016 doet, zodat er snel zekerheid is over eventuele aanpassingen van de regeling na 2020.

Onzekerheid

Een slimme salderingsregeling moet volgens Choho mogelijk blijven, omdat ook een pas aangenomen resolutie van het Europees Parlement lidstaten oproept saldering in te zetten voor de stimulering van de groei van zonne-energie. Met name de onzekerheid over de regeling remt de groei van zonne-energie af, wordt in de brief betoogd. Hierdoor worden investeringsbeslissingen met betrekking tot zonne-energie uitgesteld tot er zekerheid is.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren