Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Financiering Windpark Krammer rond

do 23 maa 2017

Windpark Krammer heeft de financiering rond. De totale investering bedraagt ruim 200 miljoen euro. Aandeelhouders Zeeuwind, Deltawind en turbineleverancier Enercon nemen het eigen vermogen voor hun rekening. De projectfinanciering wordt verzorgd door ASN Bank, ING Bank, Rabobank en SMBC.

Hoewel de bouw al is begonnen, is dit een grote mijlpaal voor het project waar lang naar is toegewerkt. Onderdeel van de financiering is een burgerparticipatie. De looptijd van die projectfinanciering is 15 jaar, geteld vanaf de oplevering van het windpark. Vanwege het duurzame karakter komt Windpark Krammer in aanmerking voor zogenaamde groenkorting op de rente voor een deel van de financiering. Enercon verstrekt een achtergestelde lening aan Windpark Krammer. In de komende periode krijgen leden van Deltawind en Zeeuwind de mogelijkheid om hierin te participeren

Krammersluizen

Windpark Krammer is het grootste burgerinitiatief van Nederland. De ruim 4000 leden van coöperaties Zeeuwind en Deltawind hebben het initiatief genomen voor een windpark van 34 turbines met een gezamenlijk vermogen van 102 MW op en om de Krammersluizen. Ook de stroomafname is uniek: de stroom wordt rechtstreeks geleverd aan een consortium van vier multinationals, namelijk AkzoNobel, DSM, Google en Philips.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren