Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Groningen wil meer windparken boven Wadden

vrij 8 sept 2017

De provincie Groningen roept het ministerie van Economische Zaken op om veel meer windparken boven de Wadden mogelijk te maken. Dit draagt volgens de provincie Groningen bij aan een toekomst zonder aardgas, een CO2-arme energievoorziening en het levert honderden banen op. Dat staat in het rapport Offshore wind boven de Wadden.

Uit het rapport blijkt dat er met de windparken minimaal 10 gigawatt aan windenergie boven de Waddeneilanden kan worden opgewekt. Dit is ruim 15 keer de hoeveelheid van het Gemini windpark, dat een van de grootste offshore windparken ter wereld is. Hiermee zal Groningen een enorme bijdrage leveren aan de vergroening van de Nederlandse energieproductie. De bestaande Groninger energie-infrastructuur en de ontwikkelingen rondom waterstof geven de energietransitie in Nederland een grote impuls.

Economie

Naast kansen voor het klimaat bieden windparken boven de Wadden ook grote kansen voor de economie zoals werkgelegenheid door de bouw en het onderhoud van de windparken. Daarnaast spreekt het bedrijven aan om zich in de nabije omgeving te vestigen. Uiteindelijk bepaalt het Rijk waar de windparken op zee komen. Gelet op de enorme mogelijkheden die wind boven de Wadden biedt roept de provincie het Rijk op om windenergie boven de Wadden mogelijk te maken.

Lees het gehele rapport Offshore wind boven de Wadden

Reacties

S. Bos - Lid Klankbordgroep windmolens 18 september 2017 11:56

Graag wil ik op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van windmolens boven de Wadden.

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren