Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Groningse overheden op lokale energie

do 14 jun 2018

De provincie Groningen, dertien gemeenten, de Veiligheidsregio en de Omgevingsdienst gaan gezamenlijk duurzame energie inkopen bij Eneco en EnergievanOns. Dat betekent dat de energie voor honderden publieke gebouwen, bruggen, sluizen en straatverlichting in de provincie straks lokaal en duurzaam wordt opgewekt. Samen gaat het om een stroomverbruik van circa 60 miljoen kWh per jaar, vergelijkbaar met 17 huishoudens.

Groningen is met de afsluiting van dit langdurige energiecontract een van de eerste regio's in Nederland die daartoe overgaat. Nijmegen en Den Haag gingen Groningen voor. De Groninger partijen stimuleren de energieleveranciers bovendien bij de bouw van nieuwe zonne- en windenergieparken werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Energiecoöperaties

EnergievanOns is de lokale organisatie die energie verkoopt van Groninger energiecoöperaties. Bestuurders van de betrokken overheden, onder wie gedeputeerde Nienke Homan, stonden op maandag 11 juni feestelijk stil bij de gezamenlijke inkoop.

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren