Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Grootste collectieve zonnedak op Nissan Amsterdam

ma 6 nov 2017

Het grootste collectieve zonnedak van Nederland wordt gerealiseerd op het dak van Nissan Motor Parts Center in Amsterdam. Particulieren kunnen investeren in dit zonnedak en op die manier eenvoudig zelf zonnestroom opwekken. Hiervoor zijn op 3 november de contracten getekend.

Iedereen kan al vanaf 25 euro meedoen door een of meer ZonneDelen te kopen. Dit geeft recht op vijftien jaar lang een duurzaam rendement dat afhankelijk is van de hoeveelheid opgewekte zonnestroom en de dan geldende stroomprijzen. Het rendement wordt ieder jaar in euro’s uitgekeerd op de bankrekening. Daarnaast is het mogelijk om de opgewekte zonnestroom als verlaging op de energiekosten in te zetten. Daarvoor moeten de deelnemers wel klant zijn van energiiebedrijf Qurrent.

Zonnedak Nissan

De zonnepanelen worden op het dak van Nissan Motor Parts Center geplaatst en zullen naar verwachting jaarlijks 2,7 miljoen kWh zonnestroom opwekken. Dat staat gelijk aan het stroomverbruik van ongeveer 900 huishoudens. Eind februari wordt verwacht dat de eerste stroom wordt opgewekt en volledige oplevering staat gepland op 1 mei. Zonnedak Nissan heeft via een subsidieregeling (SDE+) verkregen gedurende de looptijd een minimumprijs af per duurzame eenheid opgewekte stroom (kWh). Op basis daarvan is er een aantrekkelijk rendement te behalen én wordt er gezorgd voor meer duurzame energie.

Verkoop

In totaal zijn er 20.000 ZonneDelen van 25 euro per stuk beschikbaar. De verkoop hiervan start op 15 november op de website van Zonnepanelendelen. Er is nu al de mogelijkheid tot voorinschrijven om als eerste op de hoogte te zijn wanneer het project live gaat.

Reacties

Dick van Elk - De Windvogel 07 november 2017 11:56

Een half miljoen investeren voor 2,7 miljoen kWh/jr is een uitstekende investering... Profiteren de energiearmoedigen hier ook van? Of is de financiƫle winst alleen voor de, kleine, investeerder die zodoende de prijs voor duurzame energie onnodig opdrijft? Nog niet het voorbeeld van een circulaire economie waarin het huishoudboekje van alles en iedereen in de samenleving gaat kloppen...

Paul Cohn - -- 07 november 2017 11:26

De 2,7 miljoen kWh per jaar van Nissan valt in het niet bij de 22 miljoen kWh van Tata Steel https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i10380/staalbedrijf-tata-steel-laat-door-raedthuys-energie-80-000-zonnepanelen-op-fabrieksdaken-plaatsen

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren