Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Havenwind voor klanten Amsterdam Energie

ma 12 feb 2018

4000 huishoudens in Amsterdam en omgeving kunnen energie kopen die is opgewekt in de Amsterdamse haven. Onder de naam Havenwind wordt energie van windmolens uit de Amsterdamse haven direct geleverd aan de nieuwe klanten van lokale energiecoöperatie Amsterdam Energie | om.

Amsterdam Energie | om is daarvoor een duurzame samenwerking aangegaan met Eneco en Havenbedrijf Amsterdam, om zo Amsterdamse groene energie van de windmolens in de Afrikahaven aan 4000 huishoudens te leveren. Havenwind is een mooi voorbeeld van hoe men energie uit eigen buurt kan afnemen. Door windenergie uit de haven direct aan huishoudens in de regio Amsterdam te leveren, ontstaat een verbinding tussen stad, regio en haven en hiermee wordt het draagvlak voor nieuwe duurzame initiatieven vanuit de haven vergroot.

Collectief

Amsterdam Energie is samen met 34 zustercoöperaties onderdeel van het om collectief. De coöperatie Amsterdam Energie gaat nu met ondersteuning van om, het Havenbedrijf en Eneco windenergie leveren aan huishoudens in Amsterdam en omstreken. De energie is afkomstig van windmolens in de Afrikahaven. Het windpark is eigendom van Eneco en Havenbedrijf Amsterdam.

 

 

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren