Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Hogere opbrengst zonnepanelen door machine Zuyd Hogeschool

ma 9 okt 2017

Wetenschappers van Zuyd Hogeschool hebben een machine ontwikkeld voor de productie van een nanomateriaal, dat de lichtopbrengst in zonnepanelen met 5 tot 10 procent kan verhogen. Het nanomateriaal wordt verwerkt in de folie van de zonnecellen.

De flow reactor maakt het mogelijk om snel en gecontroleerd een nanomateriaal te produceren dat de lichtopbrengst in zonnepanelen kan verbeteren. Dit materiaal zal worden toegepast in zonnepanelen om een hogere lichtopbrengst te genereren en daardoor meer stroom. De ontwikkeling van de flow reactor is onderdeel van een project waarin drie Zuyd lectoraten samenwerken met tien gespecialiseerde MKB-bedrijven, Brightlands Materials Center en Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL).

Kassen

Studenten van diverse opleidingen van Zuyd spelen een belangrijke rol in alle deelfasen van de ontwikkeling. Zo hebben ze meegewerkt aan de ontwikkeling en de bouw van de flow reactor. De Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) gaat onderzoeken of hetzelfde nanomateriaal in de glastuinbouw kan worden ingezet om de lichtinval in kassen, en daaruit voortvloeiend de gewasopbrengst, te verbeteren.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren