Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Innovatieve windmolen op corporatieflat Utrecht

ma 17 jul 2017

Op het dak van een hoogbouwflat van woningcorporatie Bo-Ex aan de Henriƫttedreef in Utrecht is een innovatieve duurzame energie-oplossing geplaatst. De PowerNEST van IBIS Power wekt energie op uit wind en zon en wordt de komende twee maanden getest op energieprestaties in de stedelijke omgeving en op respons van bewoners en omwonenden.

Voor het eerst staat de PowerNEST in een stedelijke omgeving op het dak van een hoge flat. Tot nu toe stond deze slimme combinatie van een interne verticaal draaiende turbine met zonnepanelen in Eemshaven. Wanneer de proef succesvol blijkt, wil het Inside Out-consortium deze vorm van energieopwekking toepassen bij de duurzame renovatie van de Henriëttedreef. De proefplaatsing is een onderdeel van het project ‘Inside Out’ en is nauw voorbereid door Bos Installatiewerken.

Energieleverend

Woningcorporatie Bo-Ex onderzoekt met het Inside Out-consortium hoe de jaren ’60-’70 hoogbouwflat aan de Henriëttedreef energieleverend gemaakt kan worden. Onderdeel hiervan is de proefplaatsing van de PowerNEST op het dak van de flat om inzicht te krijgen hoeveel wind- en zonne-energie opgewekt kan worden in stedelijk gebied. Bewoners en omwonenden van de Henriëttedreef worden nauw bij de proef betrokken: voor het slagen van de test is het cruciaal dat zij geen overlast ervaren. Bij voldoende energieopwekking en positieve respons van de omwonenden, is Inside Out een stap dichter bij een energieleverend wooncomplex.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren