Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Kansenkaart duurzame energie metropoolregio Eindhoven

di 11 apr 2017

De metropoolregio Eindhoven heeft de kansen én de ruimtevraag van duurzame energieopwekking in beeld gebracht. Met onderwijsinstellingen, gemeenten, bedrijven en organisaties is een kansenkaart opgesteld. Hierop staan de kansen én de ruimtevraag van duurzame energieopwekking.

De Metropoolregio Eindhoven heeft - als eerste stap - in samenwerking met de provincie Noord-Brabant door bureau Posad een bureaustudie uit laten voeren naar de ruimtelijke impact van een duurzame energievoorziening. Deze studie heeft geresulteerd in een basiskaart waarop te zien is waar de opwekkingstechnieken ruimtelijk gezien mogelijk zijn en waar niet. 6 april zijn de resultaten gepresenteerd in de vorm van een ruimtelijke kaart. Deze omvat de kansen én de ruimtevraag voor duurzame energieopwekking in de regio.

Start

De regio heeft nog vele projecten, veranderingen, aanpassingen, ideeën en realisaties te gaan voordat ze energieneutraal is. De start is nu gemaakt voor de verbeteringen die de komende jaren noodzakelijk zijn in de energievoorzieningen en –verbruik binnen de regio. Het uiteindelijke doel is dat de regio energieneutraal is in 2050.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren