Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Lagerwey financiert productiefaciliteit met crowdfunding

ma 19 dec 2016

Windturbinefabrikant Lagerwey heeft een crowdfundactie opgezet voor de bouw van een nieuwe productiefaciliteit. Met de actie wil de windmolenbouwer minimaal € 1,0 miljoen en maximaal € 2,45 miljoen ophalen. Via het crowdfundplatform Duurzaaminvesteren.nl kunnen ook particulieren delen in de groei van de Nederlandse windturbinebouwer. 

De eerste € 1 miljoen euro was twee dagen na de start van de campagne al binnen. Op dit moment maakt Lagerwey gebruik van een gehuurde hal met een inmiddels te beperkte capaciteit. Om verdere groei te ondersteunen is een nieuwe productielocatie nodig. In oktober is Lagerwey in Barneveld al gestart met de bouw van de nieuwe productiehal, deze moet maart 2017 gereed zijn voor de bouw van de nieuwste Lagerwey windturbine, de L136-4.5MW.

Groei

De nieuwe productiefaciliteit biedt de ruimte om turbines van in totaal 200 ton te maken en verdubbelt de productie naar 50 Lagerwey windturbines per jaar. Mocht de groei deze aantallen overtreffen dan is er ruimte om de faciliteit uit te breiden. Het hoofdkantoor van Lagerwey blijft voorlopig gevestigd aan het Nijverheidsplein in Barneveld, op een kilometer afstand van de nieuwe productielocatie.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren