Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Lagerwey ondersteunt lokale windprojecten

woe 1 nov 2017

Windturbineproducent Lagerwey gaat lokale energiebedrijven en burgers ondersteunen met het ontwikkelen van windprojecten. Het bedrijf wil via Lagerwey Lokaal kennis, ervaring en het netwerk van het bedrijf delen.

Initiatiefnemers van windprojecten hebben vaak gebrek aan kennis en ervaring. Het ontwikkelen van een windproject is een kwestie van een lange adem en vereist veel kennis over procedures en vergunningen. Door ze te ondersteunen met kennis en ervaring hoopt Lagerwey dat meer projecten gerealiseerd worden.

Weerstand

Lokale windprojecten zijn belangrijk voor de samenleving. Wanneer omwonenden financieel profiteren van windenergie en inspraak hebben in plannen, daalt de weerstand tegen windenergie. Die weerstand is al sinds de jaren negentig het grootste struikelblok voor windprojecten in Nederland. Het initiatief Lagerwey Lokaal wordt vooralsnog alleen in Nederland gelanceerd. In Nederland heeft Lagerwey al jarenlange ervaring als leverancier van windturbines aan coöperatieve windprojecten. Bij succes zal het initiatief verder worden uitgebreid.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren