Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Limburgse coöperaties ontwikkelen windparken

ma 26 maa 2018

Vijf burgercoöperaties in vier gemeenten in Noord- en Midden-Limburg werken aan de bouw van een aantal windparken. Het gaat om de gemeenten Leudal, Nederweert, Peel en Maas en Weert. Het doel is om de burgerwindparken in 2021 operationeel te hebben.

Het doel van de initiatieven is dat in 2020 nog meer windmolens in Limburg, in coöperatief  verband draaien. Energieopwekking, burgerparticipatie, terugvloeien van opbrengsten naar de omgeving en een goede inpassing in het landschap staan daarbij centraal. De cooperaties die deelnemen zijn: coöperatie Zuidenwind, coöperatie Leudal Energie, coöperatie NEWECOOP, coöperatie Peel Energie en coöperatie WeertEnergie

Investeren

In 2018 gaan de cooperaties aan de slag met ruiimtelijke onderbouwing, het doorlopen van ruimtelijke procudures, het aanvragen van vergunningen en het organiseren van participatie en inspraak. De bedoeling is om volgend jaar te starten met het bouwen van de eerste windmolens. Leden van de verschillende cooperaties hebben de mogelijkheid om te investeren in de windparken.

 

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren