Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Mitros plaatst jaarlijks zonnepanelen op 1000 huizen

di 11 sept 2018

Woningcorporatie Mitros gaat in samenwerking met stichting Wocozon zo'n 1000 sociale huurwoningen van zonnepanelen voorzien. De zonnepanelen worden de komende jaren gefaseerd aangeboden aan huurders in verschillende wijken. Zo kunnen huurders zelf groene stroom opwekken en flink besparen op hun energielasten.

Huurders van woningen die in aanmerking komen voor zonnepanelen, ontvangen eerst een persoonlijk aanbod. Hierin staat hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden, hoeveel zonnestroom er wordt opgewekt en wat het effect daarvan is voor de stroomkosten. Bij akkoord van de huurder plaatst Wocozon de zonnepanelen kosteloos op het dak van de woning. Huurders betalen vervolgens maandelijks € 2,- per paneel aan Mitros en kunnen zelf online zien hoeveel stroom hun installatie opwekt. Elk zonnepaneel levert naar verwachting ongeveer € 4,- per maand aan elektriciteit op.

Betaalbaar

Toon Corver, directeur van Mitros, is blij dat de samenwerking met Wocozon wordt uitgebreid: “Wij willen dat onze huurders prettig kunnen wonen in een betaalbare huurwoning. Met het zonnepanelen-aanbod kunnen we onze huurders laten profiteren van zonnestroom en hun energielasten verlagen. Daarnaast draagt deze samenwerking direct bij aan de verduurzaming van ons woningbezit.”

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren