Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Nieuw actieplan voor 7% zonnestroom in 2023

do 19 nov 2015

Het Nationaal Actieplan Zonnestroom (NAZ) is geactualiseerd door het succes van zonnestroom in de afgelopen jaren. Door de snellere groei van zonnestroom verwachten de opstellers van het actieplan 10 GWp zonnestroom in 2023. Als dat lukt, is zonnestroom goed voor 7% van de totale elektriciteitsvraag in Nederland.

Belangrijke drijvende kracht achter deze groei is de salderingsregeling, die voorlopig tot 2020 wordt gegarandeerd. Het NAZ roept de overheid op samen met de zonnestroomsector tot een passende regeling te komen die ook na 2020 zekerheid biedt voor bezitters van zonnestroomsystemen. Daarnaast moeten volgens het NAZ innovaties gestimuleerd worden voor eigen gebruik van opgewekte elektriciteit.

Succes

Het succes van zonnestroom in de afgelopen jaren is aanleiding voor NAZ om de horizon verder te leggen en groeiscenario’s voorbij 2020 te schetsen. In de komende jaren zal zonnestroom een significante bijdrage gaan leveren aan de Nederlandse elektriciteitsvoorziening, waarbij door de hoge groeisnelheid 10 GWp in 2023 te halen is. Het Nationaal Actieplan Zonnestroom zet zich sinds 2011 in om maatschappelijke barrières voor zonne-energie in kaart te brengen en weg te nemen. Het is een samenwerkingsverband onder leiding van DNV GL, met Holland Solar, Mastervolt, Netbeheer Nederland, Stichting Monitoring Zonnestroom, Sun Projects, TKI Solar Energy en de Universiteit Utrecht.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren