Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Open Dialoog Opbouwwerkers in de energietransitie

3 maart 2022

Op 24 maart gaan we dieper in op de energietransitie en dan met name de rol van welzijnsorganisaties. In onze ogen een cruciale rol. Zij genieten namelijk het vertrouwen van de mensen in de wijk. Energie+ gelooft dat zij hierdoor een belangrijke rol kunnen spelen in de puzzel die de energietransitie is.

Ben je het daarmee eens, zelf welzijnswerker/opbouwwerker en wil je wel eens weten welke rol je kunt spelen?
Top, zien we je de 24e!

Ben je het daarmee eens en ben je al betrokken bij de energietransitie als gemeente (sociaal domein) of welzijnsorganisatie? Dan kun met hulp van onze gastsprekers, docenten en deelnemers de volgende stap nemen. En nieuwe netwerk ontmoeten.

Gastsprekers:

  • Erik Jansen (HAN) en
  • Marcel Spierts (zelfstandig onderzoeker, schrijver).

De betrokkenheid van sociaal werk bij de energietransitie beperkt zich vaak tot ‘instrumentele vragen’, zoals: "Hoe betrek je inwoners bij de energietransitie” of "Hoe zorg je dat mensen zich duurzamer gaan gedragen?” Erik Jansen en Marcel Spierts nemen jullie mee in de zoektocht naar hoe sociaal werk bij de energietransitie voorbij gedragsverandering kan komen. Zij gaan op zoek naar manieren waarop duurzaamheid voor mensen betekenis krijgt in kleine en alledaagse sociale praktijken: van repaircafé tot moestuin. Welke aanknopingspunten en competenties schuilen daarin voor een fundamenteel gesprek over duurzaamheid? 


Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden op: https://www.energieplus.nl/bijeenkomst-dialoog-opbouwwerkers.

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren