Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Rechter schrapt vergunning grootste zonnepark

ma 27 maa 2017

De bouwvergunning voor het grootste zonnepark van Nederland in Sappemeer is door een Groningse rechter geschrapt. Powerfield had voor de bouw van het zonnepark al een vergunning gekregen van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, maar omwonenden gingen in beroep.

De omwonenden zijn blij met het besluit van de rechter en willen het park ook in eventuele vervolgprocedures bevechten. De rechter oordeelde dat de vergunning niet verleend had mogen worden, omdat het besluit niet is voorgelegd aan de gemeenteraad. Daarnaast heeft de gemeente onvoldoende rekening gehouden met de gaswinning die het gebied ook al belast, aldus de rechter.

Subsidie

De directie van Powerfield verwacht dat de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer alsnog akkoord zal gaan met de vergunning waardoor de bouw alsnog van start kan gaan. Voor de bouw is al een SDE-subsidie afgegeven, waarmee het grootste deel van de bouwkosten kan worden betaald. Om een beroep op de subsidie te kunnen doen, moet het zonnepark wel binnen drie jaar gebouwd zijn.

Reacties

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren