Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Regionale installateur spreekt met minister Wiebes over Klimaatakkoord

do 5 sept 2019

In de aanwezigheid van Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat sprak de techniekbranche op 4 september formeel haar commitment uit ter ondersteuning van het Klimaatakkoord. Jan van Hout, directeur van Van Hout adviseurs en installateurs uit Veldhoven was één van de sprekers. Naast minister Wiebes kwamen meerdere kopstukken aan het woord waaronder Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad en Diederik Samsom, voorzitter van de tafel Gebouwde Omgeving. Deze bijeenkomst was een initiatief van Techniek Nederland waarvan de ruim 5 leden nu in één keer gezamenlijk hun commitment uitspreken.

Verduurzamen is geen kwestie van moeten

Jan van Hout onderstreept in zijn speech de meerwaarde van het Klimaatakkoord vanuit verschillende invalshoeken: "Verduurzamen in geen kwestie van moeten. De praktijk bewijst dat het verduurzamen van gebouwen altijd een gezonde en positieve businesscase oplevert."
"Juist voor onze klanten biedt het Klimaatakkoord structuur: Naast een reguliere vraag kunnen we ook een duurzaam alternatief neerleggen. Zo laten we zien dat het duurzame alternatief een betere, goedkopere en comfortabelere manier is om de vraag van onze klant te beantwoorden."
"Wij willen graag ontzorgconcepten bieden, one-stop shops. Er zijn al parels van bedrijven die laten zien dat het werkt: innovatieve (financierings)oplossingen met prestatiegaranties zonder dat de klant meer hoeft te investeren. Dankzij het Klimaatakkoord kunnen wij blijven vernieuwen zodat drempels verlaagd worden en klanten in de actiemodus komen.”
"We zijn hier met z'n allen al zo lang mee bezig. De lat ligt hoog, maar dat moet ook, gezien de urgentie van de klimaatcrisis. Onze branche kan dankzij innovatieve oplossingen de kosten van de energietransitie binnen de perken te houden."

Oproep aan de minister: We hebben twee dingen hard nodig

Tegelijkertijd deed Jan van Hout ook een oproep aan de minister: "Om deze grote opgave te realiseren, hebben we twee dingen hard nodig: Voldoende technici met green skills én kwalitatieve data. Ondersteun ons om werknemers bij te scholen en nieuw talent te werven. En help ons door de kwaliteit van data te vergroten en toegankelijk te maken."

"Zonder de technieksector krijgen we de energietransitie niet voor elkaar"

Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad vat het enthousiasme van alle aanwezigen samen: “Het is een ongekende prestatie dat we met zoveel partijen tot een breed gedragen pakket aan maatregelen zijn gekomen. De energietransitie is hiermee een onomkeerbaar proces geworden. Ik kijk met vertrouwen uit naar de resultaten die de komende jaren bereikt zullen worden.”

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren