Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Salderen blijft tot 2023

vrij 14 jul 2017

De salderingsregeling blijft voor huishoudens tot 2023 hetzelfde. Tot dat jaar blijft de prijs voor teruggeleverde stroom gelijk aan de prijs voor het inkopen van stroom. Na 2023 gaat de salderingsregeling waarschijnlijk wel op de schop.

Minister Kamp had eerder gezegd dat de salderingsregeling tot 2020 behouden zou blijven voor particulieren, maar heeft dit nu uitgesteld naar 2023. Brancheorganisatie voor zonne-energie Holland Solar is blij met de beslissing van Kamp. Kamp doet voorstellen voor een vervangende regeling, maar maakt ook duidelijk dat de huidige salderingsregeling zou moeten worden verlengd tot het moment waarop er een adequate nieuwe regeling is.

Onderzoek

Uit onderzoek van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) dat Kamp liet uitvoeren naar mogelijke scenario’s voor de salderingsregeling bleek dat zonne-energie voor minder huishoudens financieel aantrekkelijk is als de salderingsregeling hervormd wordt. Daarnaast geven de hervormingsvarianten een aantal jaren meer onzekerheid in de markt omdat het stimuleringskader voor zon-PV verandert. Dit heeft Kamp doen besluiten de regeling voorlopig te handhaven tot er een goed alternatief is.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren