Hét kennisnetwerk voor Energietransitie in de wijk

Start bouw van Gouwse Tuinen Westergouwe II in Gouda

do 31 okt 2019

Met een duurzame en feestelijke handeling is de bouw van Westergouwe II gestart. Wethouder Rogier Tetteroo en Marcel Schipper, algemeen directeur van VolkerWessels Vastgoed hebben een boom geplant als teken van een duurzame voortzetting van de bouw van Westergouwe in Gouda, een gebiedsontwikkeling van in totaal 4000 woningen. De eerste fase van het nieuwbouwproject Westergouwe II bestaat uit 56 woningen in de wijk Gouwse Tuinen die in een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed worden ontwikkeld. In de tweede fase worden nog eens 23 woningen gerealiseerd.

Groen en Gouds

Groen en Gouds, zo zijn de 56 gasloze woningen het beste te typeren. De variatie tussen rijwoningen, twee-onder-een kap woningen en vrijstaande woningen resulteert in een authentieke Goudse woonwijk. Het groene/duurzame karakter is terug te vinden in de technische specificaties van de woningen, er is bijvoorbeeld geen gasaansluiting meer te vinden. Alle 56 woningen zijn voorzien van bodemwarmtepompen in combinatie met zonnepanelen, waardoor het EPC label voor elk huis op 0 wordt gezet. Hierdoor wordt de duurzaamheidsambitie van Westergouwe en DE Architecten volledig nagestreefd.
De 56 woningen zijn comfortabel en hebben riante leefruimte met woonoppervlaktes die variëren van 129 m2 tot 180 m2. De karakteristieke gevels met veel ramen resulteren in een optimaal leefklimaat in de woning. De ruime tuinen en de recreatie mogelijkheden in het aangrenzend natuur- en recreatiegebied de GroenBlauweZone, dragen bij aan het groene en duurzame karakter van de wijk en de complete gebiedsontwikkeling.

Realisatie

De realisatie van de woningen is in handen van Boele & Van Eesteren, net als VolkerWessels Vastgoed onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. De oplevering van de eerste woningen in de wijk Gouwse Tuinen is naar verwachting in de zomer van 2020. Er zijn nog enkele woningen te koop. Het actuele aanbod en meer informatie over het project is te vinden op www.woneninwestergouwe.nl.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren