Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Startsubsidie voor energiecoöperatie Middelstroom

ma 8 mei 2017

Energiecoöperatie Middelstroom heeft een startsubsidie van €6839 ontvangen vanuit het programma Lokale Energietransitie van Kansrijk Groningen. De coöperatie kan daarmee de mogelijkheid van een zonnedak in de omgeving van Middelstum onderzoeken.

In de provincie Groningen kunnen energie-initiatieven een startsubsidie aanvragen. Deze is bedoeld om startende initiatieven op weg te helpen. Dergelijke projecten vragen naast vrijwilligersinzet ook bepaald opstartkosten, zoals communicatiemateriaal, een haalbaarheidsonderzoek en het oprichten van een cooperatie. Met de subsidie wil de provincie een drempel wegnemen om zo meer dorpen en buurten te stimuleren om lokaal energie te besparen of duurzaam op te wekken.

Subsidie
Middelstroom is de tiende energiecoöperatie die de subsidie ontvangt na Energie Coöperatie Ten Boer, Hogelandster Energie Coöperatie, Energiewerkgroep Zuidwolde, Duurzaam Duurswold, Meerkracht, Wirdum Energie Neutraal, Kantens-Stitswerd-Rottum Duurzaam, Buurkracht Loppersum en Initiatiefgroep Windmolen Tinallinge. De hoogte van de startsubsidie is maximaal € 10.000. Aanvragen kunnen worden ingediend bij het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts van de Natuur en Milieufederatie Groningen en Groninger Dorpen.

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren