Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Utrechtse coöperaties werken samen aan zon en wind

do 7 feb 2019

De Utrechtse energiecoöperaties Rijne Energie, de Windvogel, U-wind en Energie-U gaan samenwerken met BHM Solar om grootschalige zonnestroomprojecten in de omgeving van Utrecht te ontwikkelen. Zij hebben daarvoor 5 februari een overeenkomst getekend.

De vier energiecoöperaties werken voor de ontwikkeling van windprojecten al langere tijd samen met Eneco. Door het ondertekenen van de overeenkomst met BHM Solar is er nu ook een exclusieve samenwerking op het gebied van zonneprojecten vastgelegd. Zij zijn daarmaast samen met Eneco en BHM Solar initiatiefnemers van het te ontwikkelen energiepark in Rijnenburg en Reijerscop ten zuiden van de A12.

Participeren

BHM Solar heeft ervaring in het ontwikkelen van grootschalige zonnestroomprojecten op zowel logistieke daken als grond. Voorzitter Marcel Goossens van Rijne Energie over de samenwerking: “Onze leden willen het verduurzamen van Utrecht daadwerkelijk mogelijk maken door te participeren in zonne- en windprojecten. Door deze overeenkomst zijn we weer een stap verder in de realisatie daarvan de komende jaren.”

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren