Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Welke rol spelen nieuwe Nederlanders in de energietransitie?

24 juni 2021

De energietransitie kan sneller. En dat vraagt om een constante instroom van nieuwe professionals. Om diversiteit en inclusie in de energiebranche te ondersteunen, startte Talent voor Transitie samen met Refugee Talent Hub een uniek initiatief in Nederland: 'Divers Energie Talent'. Zeven nieuwe Nederlanders begonnen dit voorjaar met diverse energieprojecten om de energietransitie te helpen versnellen.

Match werkgevers en nieuwe Nederlanders
Veel nieuwe Nederlanders met een relevante opleiding in energie willen graag een bijdrage leveren aan de energietransitie. Toch blijkt het vaak lastig voor werkgevers en nieuwe Nederlanders om elkaar te vinden. “Er zijn zoveel uitdagende projecten en er is ontzettend veel talent dat graag aan de slag wil. We hebben nu een nieuwe vorm gevonden waardoor we divers talent kunnen matchen met werkgevers om zo de energietransitie te versnellen en de nieuwe Nederlanders een vliegende start te geven.”, aldus Martin Eimers van Talent voor Transitie, een bedrijf met een open traineeship voor startende energieprofesionals.

Hoe werkt ‘Divers Energie Talent’?
Kort gezegd werft de Refugee Talent Hub nieuwe Nederlanders en geeft Talent voor Transitie ze een dienstverband voor twee jaar. In deze periode doen de Diverse Energie Talenten twee of drie projecten bij verschillende werkgevers in de energie, zoals onder andere Vattenfall en TenneT. Parallel daaraan volgen ze het Talent voor Transitie ontwikkelprogramma gericht op zowel persoonlijke als professionele groei. Speciaal voor deze groep verzorgt de Refugee Talent Hub wekelijks een aanvullende taal- en cultuurtraining. Samen met alle energieprofessionals van Talent voor Transitie vormen de Diverse Energie Talenten een actief lerend netwerk van ruim vijftig energieprofessionals van Talent voor Transitie waarin interactie, onderlinge kennisdeling en verbinding centraal staan. Zo ontwikkelen de Diverse Energie Talenten zich in twee jaar tijd tot goed getrainde energieprofessionals.

Syrische Hadi is nu trotse energieprofessional
Nieuwe Nederlander Abdulhadi Bakhash, ‘Hadi’, is van huis uit elektrisch engineer en kwam een aantal jaren geleden vanuit Syrië naar Nederland. Via Facebook kwam hij in contact met de Refugee Talent Hub. Sinds 1 maart is Hadi aan de slag bij Vattenfall met een project rond het beter inzichtelijk maken van energieverbruik. “Na 6 jaar in Nederland heb ik eindelijk een betaalde baan en kan ik een productieve Nederlander worden, ik ben echt heel blij”.

Wil jij nieuwe Nederlanders als Hadi ook een kans geven om bij te dragen aan de energietransitie? We horen graag van je!

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren