Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Woonkracht 10 en Bébouw Midreth tekenen voor de realisatie van 20 duurzame huurappartementen in Alblasserdam

15 december 2021

Op 9 december hebben Niels van Boven, manager vastgoed van Woonkracht 10, en Ralf Dressel van Bébouw Midreth de Design & Build overeenkomst ondertekend voor de bouw van 20 duurzame, sociale huurappartementen in Alblasserdam.

Duurzaam en comfortabel wonen

Na realisatie van sporthal Molenzicht aan de Groen van Prinsterenstraat is de kantine van korfbalvereniging CKC verplaatst naar de nieuwe sporthal. Op de vrijgekomen locatie in de wijk Kinderdijk worden 20 sociale huurappartementen gerealiseerd naar het ontwerp van Klunder Architecten.
Woonkracht10 zet zich met deze nieuwbouw in voor het verduurzamen van de woningen en uitbreiding van het aantal appartementen met lift voor sociale verhuur in Alblasserdam.
In lijn met de ambitie van Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, voldoen deze 20 appartementen aan de laatste/hoogste duurzaamheidseisen. De driekamerappartementen zijn extra geïsoleerd en voorzien van balansventilatie en een warmtepomp, zodat de nieuwe bewoners straks comfortabel kunnen wonen. De appartementen worden gebouwd volgens het PlusAppartementen concept van VolkerWessels. De industrialisatie van het bouwproces zorgt voor een voorspelbare kwaliteit, planning en prijs.

Planning

De voorbereiding voor de realisatie van de 20 huurwoningen is al in volle gang. De omgevingsvergunning wordt begin 2022 aangevraagd. Naar verwachting start de bouw rond de zomer van 2022. De oplevering van de woningen staat gepland in het najaar van 2023. Meer informatie over de verhuur wordt later bekend gemaakt.

Reacties

Niels van Boven, manager vastgoed van Woonkracht 10, en Ralf Dressel van Bébouw Midreth de Design & Build
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren