Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Advies over energiebesparende maatregelen

Marjolein van Uden - 4 mei 2022

Misschien herken je het wel; je overweegt je huis te isoleren of zonnepanelen te plaatsen, maar weet niet precies waar je moet beginnen. Wat zijn de kosten, hoe zit het met de energiebesparing, en bij welke uitvoerder moet je zijn? Advies van je buur is dan goud waard. Daarom is SlimmeBuur.nl in het leven geroepen; een platform waar buren elkaar adviseren over energie besparen.

“Ik mis een duidelijk overzicht om erachter te komen welke duurzame keuzes voor je eigen huis het slimst zijn. Wat je het beste kunt doen om verstandig en slim te verduurzamen. Dat zou voor mij waardevolle informatie zijn. Veel informatie is algemeen en ook vaklieden geven algemene of soms tegenstrijdige informatie. Hierdoor voelde ik me genoodzaakt veel zelf uit te zoeken.”

Dit zegt Marnix uit Ridderkerk. Nadat hij zelf had uitgezocht hoe hij zijn woning moest verduurzamen, meldde hij zich als SlimmeBuur. Nu deelt hij zijn ervaringen en tips met buren die ook vragen hebben over energiebesparende maatregelen, zodat zij niet voor dezelfde onduidelijkheden komen te staan. Marnix is niet de enige die zijn buren graag verder helpt. Er zijn al meer dan 2700 SlimmeBuren in Nederland! Joop, Christ en Etty vertellen waarom zij SlimmeBuur zijn geworden.

Joop uit Bussum: “Ik denk dat ik over genoeg kennis en ervaring beschik om mijn buren te kunnen adviseren over het verduurzamen van hun woning. Niet alleen omdat ik in de duurzaamheidssector werkzaam ben geweest, maar ook omdat ik inmiddels onze eigen woning heb aangepakt. We hebben muur- en vloerisolatie en zonnepanelen. Ik vind SlimmeBuur een prima initiatief, omdat ik denk dat mensen zich eerder laten overtuigen door hun buren als ervaringsdeskundige dan door marktpartijen met vaak een commercieel belang.”

Christ uit Bennekom: “Dat ik zelf goed advies heb gehad van meerdere buren gaf voor mij de doorslag. Toen wij onze schuifpui wilden vervangen voor een exemplaar met hoogwaardig dubbel glas, konden wij bij hen langs voor een uitgebreide inspectie en uitleg. Uiteindelijk zijn we voor het bedrijf gegaan dat zij zelf ook hadden ingeschakeld, dat gaf mij de nodige geruststelling. En dat wil je als je zo’n uitgave doet. Die mondelinge reclame wil ik voortzetten en zo weer een bijdrage leveren aan de verbetering van andermans huis. Dus dat idee van SlimmeBuur, dat vond ik gewoon goed.”
Etty uit Duiven: “Toen we onze zonnepanelen gingen kiezen hebben we dit in samenspraak met twee van onze buren gedaan. Omdat we erg tevreden zijn met de keuzes die we toen hebben gemaakt, willen wij nu graag onze ervaringen en overwegingen met andere buurtbewoners delen, zodat we hen kunnen helpen bij het maken van hun afwegingen.”

Heb jij ook isolatie of zonnepanelen? Of misschien zelfs een warmtepomp? En help je je buren graag een handje door je ervaringen te delen? Meld je dan nu aan op SlimmeBuur.nl en maak kans om tot €1000,- op jouw uitgevoerde maatregel terug te winnen!

Reacties

Christ uit Bennekom. Foto Lize Kraan
x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren