Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Tools

Dag van de Bewoner 2022

Open Event 30 juni 2022

Dit event gemist?

Lees het verslag van het event hier terug.

Op renda.nl/events zie je welke events er weer op de planning staan. Ben je er de volgende keer bij?

Zie je buurten steeds kwetsbaarder worden en vind je het moeilijk om in contact te komen met iedereen en te weten wat er speelt? Komen elke keer dezelfde mensen op een bewonersavond en leveren enquêtes geen respons op? Moet je trekken en sleuren om draagvlak te krijgen voor jouw ideeën? Bestaat 80% van de telefoontjes die je krijgt uit klachten? Dat kan anders! Kom op 30 juni naar de Dag van de Bewoner en ontdek hoe je al deze vraagstukken aan kunt pakken samen met de creatieve industrie.

We hebben allemaal met bewoners te maken in ons dagelijks werk. Of je nu als woonconsulent dagelijks bij bewoners over de vloer komt, of juist als gebiedsontwikkelaar plannen ontwikkelt om de leefbaarheid in een wijk te verbeteren. Maar ook als bewoner zelf, als onderdeel van een bewonersorganisatie of buurtinitiatief, wil je weten hoe je buurtgenoten kunt betrekken! In de kern streven we allemaal naar hetzelfde: een buurt die leefbaar is, waar mensen zich thuis voelen.

Het programma van de Dag van de Bewoner is gevuld met inspirerende sprekers, aanjagers én praktijkvoorbeelden. Zo gaan we interactief aan de slag met een aantal casussen. Projecten waarbij de creatieve industrie helpt om bewoners te inspireren, prikkelen, verleiden, ontmoeting tot stand te brengen en informatie uit de haarvaten van de buurten boven tafel te krijgen. Benieuwd naar een voorbeeld? Lees dan meer over Café Mediterrané of de Drents Dorp Angels.

Wat haal je uit deze dag?
Aan het einde van deze dag heb je concrete handvatten om:

  • In contact te komen met bewoners die je normaal niet bereikt
  • De gevoelstemperatuur te meten: hoe gaat het met een buurt?
  • Informatie op te halen uit buurten en de behoeftes van bewoners
  • Een vertaalslag te maken voor het aanpakken van zaken als de leefbaarheid, criminaliteit en overlast in de buurt
  • Ervoor te zorgen dat iedereen meedoet, of het nu gaat om draagvlak creëren voor een renovatie, het ontwikkelen van een gebiedsvisie of het organiseren van een leuke activiteit in de buurt

 

Programma

13.30u

Inloop

14.00u

Opening door Renda

14.30u

Hoe haal je informatie op?

We laten een voorbeeld zien van de inzet van de creatieve industrie bij het ophalen van informatie uit de buurt. Vervolgens hoor je van een corporatie meer over het maatschappelijke doel van dit voorbeeld. In kleine groepen gaan we daarna brainstormen aan de hand van een concrete casus en tot slot zullen we dit gezamenlijk bespreken.

15.30u

Pauze 

16.15u

Wat doe je vervolgens met de opgehaalde informatie?
Informatie ophalen is één, maar het is belangrijk om vervolgens ook iets met deze informatie te doen. We laten een aantal concrete voorbeelden zien van projecten die zijn ontstaan naar aanleiding van ideeën uit de buurt. Vervolgens gaan we in kleine groepen brainstormen, waarbij je zelf een casus aan iemand uit de creatieve industrie kunt voorleggen.

17.30u

Gezamenlijke afsluiting

18.00u

Diner


Kom met je team of buurtgenoten!
De Dag van de Bewoner hebben we dit jaar omgedoopt tot De Grote Buurt Spektakelshow. Door corona zijn er minder activiteiten georganiseerd. We werken allemaal thuis, achter een schermpje en zien weinig andere mensen. Richting de zomer zijn we weer 'gewoon' lekker wat meer buiten de deur en willen er op 30 juni daarom echt een feestje van maken. Verwacht naast inspirerende inhoud óók theater, humor, lekker eten en drinken en een heleboel gezelligheid. De Dag van de Bewoner is dus ook gewoon een héél leuk dagje uit voor je hele team of om samen met je buurtgenoten naartoe te komen. Én er wordt een prijs uitgereikt aan het grootste collegateam.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaand formulier. Kosten bedragen 295 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap en 445 euro voor niet-leden. Voor bewoners is deze dag gratis. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde.

Annuleringsvoorwaarden
Tot vier weken voor aanvang van de Dag van de Bewoner kun je kosteloos annuleren. In geval van annulering tussen vier en twee weken voor aanvang betaal je 50% van het inschrijfgeld. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

details

Datum & tijd

Donderdag 30 juni 2022
13.30 - 19.00 uur


Onderwerp

De Grote BUURT Spektakelshow


Locatie

Lupinestraat, Nieuwegein


Kosten

€ 295 voor partners en leden met een compleet lidmaatschap / € 445 voor niet-leden. Gratis voor bewoners

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren