Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

"De energietransitie heeft community building nodig"

Birgit Barten - 15 maart 2021

Bernice Kamphuis is gespecialiseerd in community building en praat vol passie over duurzaamheid, de energietransitie en over hoe zij denkt dat de energietransitie (met de hulp van community building) bij nog meer bewoners van de grond kan komen. Sommige lezers van Energie + kennen haar misschien al van haar masterclass die ze gaf over ? u raadt het al ? community building en duurzaamheid. Bernice vertelt over community building en hoe dit hand in hand kan gaan met de energietransitie.

Voor Bernice Kamphuis, ook bekend van Struikroven waarmee ze planten tijdens renovaties of sloopprojecten redt en een tweede leven geeft, is community building iets waar ze zich dagelijks mee bezig houdt. Dat begon allemaal in haar eigen wijk. Tijdens haar studie Sociale Studies, waar ze werd ze al opgeleid tot opbouwwerker, kwam ze al in aanraking met samenlevingsopbouw, cultureel maatschappelijke vorming, communicatiestrategieën en ging ze langs buurthuizen. Toch koos ze na haar studie ervoor in de culturele sector te gaan werken. Pas na een buurtproject in haar eigen wijk, om een weg veiliger te maken, pakte ze haar opbouwwerkers achtergrond op. Ze paste toe wat ze tijdens haar studie leerde en kwam erachter dat dit haar heel veel energie opleverde. “Ik ontmoette veel buurtgenoten en kwam er zo ook achter dat ik niet de enige was die de weg onveilig vond. Mensen sloten zich makkelijk aan bij het initiatief. We haalden zelfs de landelijke media. Ik werd vanuit daar gevraagd om als opbouwwerker bij een welzijnsorganisatie te gaan werken.” Bij die welzijnsorganisatie leerde Bernice veel over community building in de praktijk en hoe je buurtbewoners kan mobiliseren.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren