Hét kennisplatform netwerk voor Energietransitie in de wijk

Duurzame renovatie van een jaren '30 woning

woe 20 november 2019
artikel

Wie werken aan de energietransitie in de wijk? In deze rubriek laat Energie+ bewoners of medewerkers van bedrijven en organisaties aan het woord over hun motivatie voor en hun bijdrage aan een duurzame woonomgeving. In deze editie: vijf vragen aan Jeroen Vanson, vader van twee kleine kinderen en werkzaam bij Greenchoice.

Volledig
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld u
aan bij ons netwerk.

Reacties

Cees Bakker - www.ceesbakker.nl 28 november 2019 22:17

In 1981 kocht ik een huis uit 1978 met isolatieklasse 'goed' uit de norm van 1964! Minimale isolatie en overal enkel glas! Als bouwkundig HTSer met specialisatie bouwfysica en belangstelling voor energiebesparende installaties kon ik aan de slag, maar met een beperkt budget. Mijn vrouw zorgde in de eerste tien jaren fulltime voor de kinderen. Isoleren waar mogelijk en vaak een tweede keer beter. Zo ook de installaties en de verlichting. De CV-ketel werd een HR Combi met zonneboiler en kort geleden een Daikin warmtepomp. Het glas werd van voorzetruiten voorzien en later HR++ of beter. De gloeilampen werden spaarlampen en later LED. De twee maal vier eerste PV-panelen werden uitgebreid met twaalf stuks van 295 Wp. Dit jaar ging het gas er af. Het lukt om het huis warm te houden, maar mijn koude kopgevel schreeuwt om een voorzet wand.

rob franken 28 november 2019 14:09

Leuk om dit verhaal te lezen. Heb hetzelfde ervaren en heb uiteindelijk alles onder eigen regie uitgevoerd in een jaren 30 huis in Utrecht. Alleen de leverancier vd warmtepomp heeft mij geholpen. Voor de rest alles zelf moeten uitzoeken en berekenen. Heb besloten om hier mijn professie van te maken. Iemand die wil renoveren en de stap naar duurzaamheid wil maken moet toch gehoord worden.

xMet het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren