Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Een groen dak aanleggen

FAQ over een groen dak Lotte de Haan - 12 mei 2023

Een groen dak is een dak met plantjes erop in plaats van dakpannen. Dat ziet er niet alleen reuzegezellig uit, maar het is ook heel goed voor je huis en omgeving. Het isoleert, bevordert de biodiversiteit en vangt regenwater af. 

In dit artikel beantwoordt Klimaatstichting HIER al je brandende vragen over het aanleggen van een groen dak. 

Wat is een groen dak? 

Op een groen dak liggen planten in plaats van dakpannen. Dit kan op het dak van je huis zijn, maar je kunt ook een groen dak aanleggen op je schuur. Een groen dak staat niet alleen heel mooi, maar doet ook veel voor je huis en omgeving. Zo isoleert het, waardoor warmte langer in huis blijft hangen. Daarnaast is het goed voor de biodiversiteit en het afvangen van regenwater. Een van de meest gebruikte plantensoort voor de aanleg van een groen dak is sedum.

Wat is sedum?

Sedum is een vetplant die leuk bloeit en erg gemakkelijk is in onderhoud. Hij is ongevoelig voor insectenplagen en kan tegen veel weersomstandigheden. De steeds warmere zomers zijn dus geen probleem voor dit plantje! Daarnaast wortelt sedum niet diep en is het licht van gewicht. De meeste moderne daken kunnen het daarom goed dragen, zelfs ook wel het schuurtje in je achtertuin.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren