Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Een waterreservoir bouwen met zestig bierkratjes

Lees het ervaringsverhaal van Jan Dirk uit Utrecht Lotte de Haan - 29 maart 2024

Jan Dirk woont met zijn vrouw in een Utrechts hoekhuis uit de jaren '30. In de afgelopen jaren heeft hij het huis flink verbouwd en verduurzaamd - en met resultaat: zijn huis heeft inmiddels het Energielabel A.

Klimaatstichting HIER sprak thuis bij hem af, waar hij enthousiast vertelt over alle getroffen maatregelen. “Mijn vrouw en kinderen kijken nergens meer van op, als ik weer een project begin. Zo heb ik 3 maanden lang elk weekend puin uit onze kruipruimte geruimd om ruimte te maken voor de vloerisolatie.”

Wat was je motivatie om je huis te verduurzamen?

"Ik ben technisch onderlegd, dus ik vind het ontzettend leuk en interessant om me te verdiepen in innovaties die op de markt komen. Ik duik graag diep in de materie, ook omdat ik me niet wil laten verleiden door aanbieders en marketingpraatjes. Daarnaast heb ik ook een steeds groener hart gekregen: ik kan de klimaatverandering niet stoppen, maar ik wil er wel alles aan hebben gedaan om mijn CO2-uitstoot te verlagen.” Hij deelt zijn ervaringen in zijn profiel op het SlimmeBuren overzicht om anderen verder te helpen.

Anderen helpen met jouw tips en ervaringen?

Heb jij, net als Jan Dirk, energiebesparende maatregelen getroffen, dan kun je anderen helpen met jouw tips en ervaringen door een profiel aan te maken op het SlimmeBuren overzicht op HIER.nu. Buren die meer willen weten over isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of andere bespaartips kunnen daar zoeken naar informatie. Dan hoeven zij het wiel niet opnieuw uit te vinden! Meld je aan als Slimmebuur.

 

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren