Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Energiehulp Tijmen uit Hilversum helpt buurtgenoten energie te besparen

Geen huisbezoek en lange vragenlijst: met een appje energieadvies Lotte de Haan - 3 mei 2024

Tijmen woont met zijn vriendin en drie kinderen van 13, 5 en 3 jaar in een jaren 30-rijtjeshuis in Hilversum. Vanuit eigen interesse weet hij veel over energie besparen en het verduurzamen van je huis, maar hij heeft hier ook een opleiding in gevolgd. Op het SlimmeBuren overzicht van HIER kun je hem vragen om eens langs te komen om je te helpen met energie besparen. Klimaatstichting HIER vroeg hem hoe dat in z'n werk gaat.

Tijmen, jij hebt je aangemeld op het SlimmeBuren overzicht als Energiehulp. Wat betekent dat precies?

Dat ik energiehulp ben, betekent dat buren mij een berichtje kunnen sturen als ze benieuwd zijn wat ze kunnen doen om te besparen op hun energierekening. Daarmee bespaar je niet alleen op je vaste lasten, maar je draagt ook je steentje bij aan het klimaat. Afhankelijk van je woning en de financiële ruimte die jij hebt, zou dat bijvoorbeeld isolatie kunnen zijn, een hybride warmtepompzonnepanelen op je dak of kleinere maatregelen, zoals tochtstrips of radiatorfolie. Ik ben ook op de hoogte van mogelijke subsidies en andere financieringsmogelijkheden, waar ik je ook meteen over kan vertellen. Zo hoef je niet zelf alles uit te zoeken. Ik kan even bij je langskomen, of we kunnen chatten of bellen als je vragen hebt. Wat jij vervolgens met de uitkomst van het gesprek doet, mag je natuurlijk helemaal zelf weten.  

Hoe ben je energiehulp geworden?

Ik was al SlimmeBuur, want ik wil m’n buren helpen met de ervaring die ik opdeed met het verduurzamen van mijn eigen huis. Bij de Hilversumse energiecoöperatie HilverZon meldde ik me aan om daar vrijwillig Energiecoach te worden. Via hen kreeg ik een opleiding aangeboden, en nu geef ik dus onafhankelijk advies over energie besparen. Dat betekent dat je via de site van HilverZon ook een huisbezoek met mij kan aanvragen, dat kan ook gewoon via het SlimmeBuren overzicht.  

Meld je aan als energiehulp

Ben jij actief als energiecoach, -fixer of -ambassadeur en wil je graag meer mensen in jouw regio onafhankelijk advies geven? Meld je dan nu aan SlimmeBuur en vink de optie ‘Energiehulp’ aan op je profiel. Zo val je extra op in het SlimmeBuren overzicht en word je beter gevonden door mensen met vragen over energie besparen. Meld je aan als Energiehulp

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren