Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Ervaring van een SlimmeBuur

"De energierekening was ineens veel lager" - 28 februari 2023

Marnix woont in de gemeente Ridderkerk. Hij kocht in 2020 een hoekhuis uit 1950 en heeft de afgelopen jaren zijn huis flink onder handen genomen. Zo heeft hij zijn huis voorzien van dakisolatie, nieuwe kozijnen met HR++ glas, muurisolatie en zijn er zonnepanelen geplaatst. Marnix deelt als SlimmeBuur graag hoe hij dit precies heeft gedaan. "Mijn advies? Begin met kleine stappen."

Vandaag zijn we te gast bij Marnix, zijn partner en hun golden retriever, die vanaf het moment dat we de drempel over stappen niet meer van onze zijde wijkt. Marnix leidt ons door zijn jaren 50-woning, waarna we plaatsnemen in de achtertuin. Direct vallen ons de zonnepanelen op het dak van het huis én de schuur op. We zijn hier duidelijk te gast bij iemand bij wie duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Stap voor stap

Marnix steekt enthousiast van wal. Hij heeft veel te vertellen over zijn huis, dat hij sinds vorig jaar stap voor stap aan het verduurzamen is: een project dat nog steeds gaande is. “We kochten dit huis in 2020 en het begon met mijn energierekening. Die was hoog. Ik dacht onmiddellijk: ‘ik moet besparen’. Nadat ik mij verdiepte in de mogelijkheden, kwam de gedachte om te investeren en te verduurzamen. Dus dat is wat we deden. Toen we de sleutel kregen, zijn we direct begonnen. De vorige bewoonster had tientallen jaren niets meer aan dit huis gedaan."

Marnix’ plan bestond uit zeven stappen. De eerste vijf stappen zijn gedaan, de rest volgt snel.

  1. De ramen met enkel glas zijn vervangen voor HR++ glas
  2. De spouwmuren zijn geïsoleerd
  3. Het dak is geïsoleerd
  4. Er zijn zonnepanelen geplaatst
  5. Nieuwe radiator opgehangen (die werkt bij lagere cv-ketel temperatuur)
  6. De vloer isoleren
  7. Een uitbouw realiseren met HR++ glas en dezelfde nieuwe radiatoren

Energierekening lager door isolatie spouwmuren

“De spouwmuren zijn geïsoleerd met gerecycled glas, gedaan door een bedrijf hier in Ridderkerk. Vanaf de dag dat de spouwmuren geïsoleerd zijn, is de energierekening in één keer zoveel lager. Dat is echt mooi om te zien. De isolatie die in mijn spouwmuren zit, gaat twintig jaar mee, terwijl ik ook had kunnen kiezen voor isolatie die twaalf jaar meegaat. De investering is hoger, maar uiteindelijk ben je goedkoper uit."

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

SlimmeBuur Marnix
x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren