Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Familiehuis met een duurzaam hart

Chris Muyres - 11 februari 2021

Mariska en Emile woonden met hun drie tieners in Amsterdam. Op zoek naar meer leefruimte viel hun oog op een nieuwbouwproject in Diemen. Met hulp van product- en interieurontwerper Thomas Eurlings gaven ze het huis een eigen karakter en een duurzaam hart. Marmoleum vloeren werden de logische basis.

"De stichting waarvoor ik werk, zet zich in voor de opschaling van de circulaire bouweconomie in de metropoolregio Amsterdam,” vertelt Mariska. “Het was dan ook uit volle overtuiging dat ik mijn eigen huis zo duurzaam mogelijk wilde maken. De nieuwbouw die we kochten, voldeed aan alle energienormen, inclusief zonnepanelen op het dak, maar er was helaas geen mogelijkheid het huis bouwtechnisch verder te verduurzamen. Reden te meer in elk geval te streven naar een zo planeetvriendelijk mogelijk interieur. Zo kozen we voor natuurlijke materialen, lokaal of Europees fabricaat, verf die C02 opneemt, energiezuinige apparatuur, een bed en matras van 100% natuurlijk materialen, geen tegels maar inheemse planten in de voortuin voor bijen en vlinders, veel vintage en spullen die lang mooi blijven. Samen met Thomas Eurlings hebben we nagedacht over kleuren, sfeer en beleving, dat zit voor mij dus niet alleen in het esthetische, het zit absoluut ook in de materialen waarvan alles is gemaakt.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

De zithoek met kunst en vintage meubelen op een Marmoleumvloer van Forbo Flooring. Foto: Michael van Oosten
x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren