Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Geen cv-ketel, maar een hybride warmtepomp

FAQ over de hybride warmtepomp Lotte de Haan - 14 april 2023

Een cv-ketel verwarmt jouw woning met aardgas. Dat is door de stijgende energieprijzen niet alleen duur, maar ook slecht voor het klimaatprobleem. We gaan daarom onze woningen in 2050 anders verwarmen. Maar hoe verwarm je dan wel je woning? Wat betekent dit verder voor jou?

Het meest voor de hand liggende alternatief voor de meeste huishoudens is een hybride warmtepomp. We vertellen je alle ins en outs van de hybride warmtepomp in dit artikel en beantwoorden de meestgestelde vragen.

Waarom mag je geen nieuwe cv-ketel meer kopen in 2026?

Het kabinet kondigde aan dat huishoudens vanaf 2026 geen nieuwe cv-ketel meer mogen kopen. Deze regel zal betekenen dat als de cv-ketel stuk gaat er (meestal) een duurzamer alternatief voor in de plaats komt. Het meest voor de hand liggende alternatief voor de meeste huishoudens is een hybride warmtepomp. Daarbij heb je dan wel óók een nieuwe cv-ketel nodig. Je kunt ook kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp

Voor huizen die niet geschikt zijn voor een warmtepomp komt een uitzondering op de regel. Dat geldt ook als er op korte termijn plannen zijn voor een warmtenet in de wijk waar de woning op aangesloten kan worden. De verdere details van de nieuwe wet worden in de komende jaren uitgewerkt.

Urgent

‘De urgentie van verduurzaming is groot en het tempo moet omhoog. Ook voor ieders portemonnee is het beter als we minder aardgas gebruiken. Daarom wil het kabinet dat vanaf 2026 de hybride warmtepomp de standaard wordt als de cv-ketel aan vervanging toe is.’ - minister De Jonge (bron: Rijksoverheid)

Geen cv-ketel meer? Hoe verwarm ik dan mijn huis?

Geen paniek! Je hoeft in 2026 niet gelijk afscheid te nemen van je good old cv-ketel. Je hoeft hem namelijk pas te vervangen als de jouwe aan vervanging toe is. Eerder mag en kan natuurlijk ook. Tot die tijd zijn er genoeg tips om gas én stroom te besparen met je cv-ketel.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren