Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Ganzenborden met bewoners voorafgaand aan het renovatieproces

Bewoners zijn enthousiast en kennismaking verloopt spelenderwijs - 16 mei 2024

In de zoektocht naar effectieve manieren om bewoners te informeren en te betrekken bij woningverbeteringsprojecten, heeft Hazenberg een interactief spel ontwikkeld. Dit initiatief is niet alleen ontworpen om essentiële informatie op een ongedwongen en laagdrempelige manier over te brengen, maar ook om verbinding te creëren tussen bewoners en het projectteam. Hoe kwam dit idee tot stand, en wat zijn de voordelen van het 'Verduurzamingsspel' voor woningcorporaties?

Een spelende start

Het concept van het spel ontstond tijdens een training Design Thinking, vanwege de behoefte om informatieoverdracht dynamischer en interactiever te maken. Niet alleen de verandering van de woning en wijk, ook de weg ernaartoe wordt inzichtelijke gemaakt met het verduurzamingsspel. “We hebben een diversiteit aan bewoners geïnterviewd om te achterhalen waar hun behoefte ligt qua informatie en begeleiding voor, tijdens en na een renovatie. Met deze inzichten is het spel gemaakt. In plaats van de gebruikelijke eenrichtingscommunicatie, bieden we nu een manier om bewoners te laten ontdekken wat de aanstaande veranderingen zijn.” vertelt Iris van Uden, projectcoördinator bij Hazenberg.
 

Wat dit spel krachtig maakt, is de dynamiek en verbinding die het creëert onder de bewoners en het team.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Verduurzamingsspel van Hazenberg
Verduurzamingsspel van Hazenberg
x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren