Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Gepassioneerde pensionado's helpen met klimaatklussen

Yvette Vierhout - 6 juli 2021

In Tilburg is een vernieuwend initiatief ontstaan; een groep pensionado's helpt vrijwillig mensen met een kleine portemonnee met hun huis isoleren en verduurzamen. "Het levert de bewoner uiteindelijk geld op en wij denken graag mee in passende oplossingen", vertelt Frans Bedaux enthousiast. Frans is initiatiefnemer van De Klimaatklussers, inmiddels telt het initiatief 5 deelnemers.

Ongeveer drie jaar geleden kwam een stel ‘oude’ mannen, die elkaar redelijk goed kenden, bij elkaar met een idee: omwonenden helpen met het verduurzamen van hun woning. Snel groeide dit uit tot vijf mensen die zich inzetten als De Klimaatklussers. Zij adviseren mensen die hun huis willen verduurzamen, maar zijn ook niet de beroerdste om zelf de handen uit de mouwen te steken. Door een samenwerking met de gemeente Tilburg en mond-op-mond reclame hebben ze al een aantal woningen kunnen verduurzamen.

Gat in de markt

Voordat Frans met pensioen ging, was hij werkzaam bij een huurcommissie. Hierdoor kwam hij met veel mensen in contact die problemen hadden met het isoleren van hun huis en veel last hadden van vocht. Frans: “Toen ik daar klaar was, dacht ik: ‘hier is een gat in de markt, ik wil deze mensen advies geven’. Ik zag het niet zitten dit alleen te doen, dus heb ik een vriend van mij gevraagd te helpen. Hij was eerst wat terughoudend. Tot ik hem een paar weken later weer tegenkwam en het nog eens vroeg. Toe werd hij wel enthousiast.” Er werd vervolgens contact gelegd met de gemeente Tilburg en De Klimaatklussers kregen subsidie voor hun project. “Deze was vooral voor de aanschaf van materialen, zoals steigers, ladders en gereedschap” vertelt Frans. “De eerste klussen waren al snel een feit. Sommigen vonden het initiatief zo leuk dat ze zich ook hebben aangesloten bij De Klimaatklussers.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

De Klimaatklussers isoleren het dak van een woning. Beeld: De Klimaatklussers
x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren