Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Hoe actief is jouw buurt

- 17 december 2021

Veel Nederlanders zijn al aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld door goede isolatie, het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Ook in jouw omgeving zijn vast al buurtgenoten actief energie aan het besparen. Wil jij ook je huis verduurzamen? Op het platform SlimmeBuur vind je meer dan 2700 buren in Nederland die je graag op gang helpen met tips en advies. Ook handig, je kunt filteren op postcode, bouwjaar én type woning. Zo vind je dus altijd een buur die antwoord heeft op jouw vragen.

Op SlimmeBuur vind je ook informatieve artikelen die je alles vertellen over de mogelijkheden, voor- en nadelen en de kosten van isolatie, zonnepanelen en warmtepomp. Daarnaast staan er ook persoonlijke ervaringsverhalen op het platform. Een paar SlimmeBuren hebben namelijk uitgebreid hun verhaal gedaan om jou te inspireren en verder te helpen. Lees hoe zij het deden, dan ben jij beter voorbereid!

Zo vertelt Andrike uit Bennekom hoe zij haar dakisolatie en zonnepanelen voor haar rijtjeswoning uit 1989 helemaal zelf regelde. “Ik heb mijn maatregelen vanuit een duurzaamheidsregeling gefinancierd. Die eerste stap duurde wat langer door het papier- en regelwerk dat daarbij komt kijken: alles moet eerst uitgezocht en goedgekeurd worden. De uitvoering zelf ging daarna wel vrij vlot hoor, met zowel de dakisolatie als de zonnepanelen waren de uitvoerders een dagje bezig”. Lees hier het hele verhaal van Andrike.

Ook Doede en Hetty uit Zeist delen op SlimmeBuur hoe de verduurzaming van hun woning is verlopen. “Na de koop van de woning in 2007 zijn we stap voor stap gaan werken aan verduurzaming. Eerst een nieuwe HR-combiketel en een zonneboiler en daarna diverse isolatiemaatregelen. We hebben nu HR++ glas beneden, dakisolatie en spouwmuurisolatie. En in de zomer van 2019 hebben we zonnepanelen laten plaatsen. Die hebben in het eerste jaar uitstekend gepresteerd!”. Bekijk hier het verhaal van Doede en Hetty.

Wil je meer ervaringen lezen? Of ook aan de slag met energiebesparing? Kijk dan eens op het platform SlimmeBuur.nl!
 

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren