Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Dag van de Circulariteit 2022

De definitie, de aantoonbaarheid en de betaalbaarheid van circulariteit - 20 september 2022

Circulariteit vraagt om een andere denk- en werkwijze, want we zijn nog lineair geprogrammeerd. Maar: wat is circulair? En: hoe verander je de denkwijze van lineair naar circulair? Plus: wat zijn de circulaire voorbeelden in de bouwsector? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de Dag van de Circulariteit op 6 oktober.

Op deze dag kijken we naar de definitie, de aantoonbaarheid en de betaalbaarheid van circulariteit. In de plenaire aftrap laten we zien dat de omschakeling van lineair naar circulair denken mogelijk is. Het kan, omdat we zelf beslissen hoe we een systeem inrichten en omdat we onze werkwijze op een betaalbare manier kunnen veranderen. Vervolgens wordt in een aantal deelsessies verder ingegaan op circulariteit. Zo horen we onder andere van Eigen Haard hoe je je organisatie klaarmaakt voor circulariteit en deelt Woonstichting 'thuis haar ervaringen rondom een circulair sloop/nieuwbouwproject in Veldhoven en hoe je circulariteit toepast in een lineair rekenmodel. Lees meer hieronder.

Dag van de Circulariteit

Donderdag 6 oktober

13.30 - 18.00 uur

De Groene Afslag Laren

Hoe kunnen we de transitie naar een circulaire economie versnellen?
Circulariteit vraagt om een andere denk- en werkwijze. Tijdens het plenaire programma neemt Cécile van Oppen, oprichter en directeur van Copper8, je mee in haar drijfveren en visie op de circulaire economie: hoe kunnen we de transitie naar een circulaire economie versnellen? Copper8 is een organisatie die op geheel eigen wijze de circulaire economie helpt realiseren door te adviseren, te onderzoeken en te ondernemen.

Circulaire, biobased sociale huurappartementen te Veldhoven
Met durf en doorzetten realiseert Woonstichting ’thuis samen met haar partners NBArchitecten en BAM Wonen 56 circulaire, biobased appartementen. Begin 2023 start de uitvoering. Het project is een zoektocht waarbij de doelstellingen en ambities op basis van de Natural Step balanceren met de regelgeving en de kansen in de markt. In deze deelsessie delen de drie partners de leermomenten vanuit het voortraject en de weg die ze nog te gaan hebben.

Hoe maak je je organisatie klaar voor circulariteit? 
Woningcorporatie Eigen Haard is al geruime tijd bezig met circulariteit. In deze deelsessie deelt Ilse van Andel, Senior adviseur strategie, innovatie en duurzaamheid, haar ervaringen over hoe je je organisatie bij de hand kunt nemen in de transitie van lineair naar een circulair. Deelnemers worden uitgedaagd om te kijken naar waar hun organisatie staat op het gebied van circulariteit, welke barrières ze ervaren en hoe ze deze weg kunnen nemen.

Daarnaast nog meer interessante deelsessies.
Meer informatie en aanmelden kan op renda.nl/dagvandecirculariteit2022
 

OnderhoudNL
We organiseren deze dag in samenwerking met OnderhoudNL. Steeds meer vastgoedonderhouds-bedrijven en corporaties zetten stappen om circulair te werken. OnderhoudNL faciliteert haar leden bij deze nieuwe manier van werken en ontwikkelde onlangs samen met W/E adviseurs een nieuwe methodiek: MKI-Onderhoud. De CO2-belasting en circulariteit van bestaand vastgoed worden met deze methodiek meetbaar gemaakt. MKI-Onderhoud staat ook op het programma 6 oktober.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren