Kennisplatform lokaal duurzaam opgewekt

Lokaal opwekken in een internationale markt

di 12 september 2017
artikel

Overheden stimuleren in veel landen de rol van duurzame energie. Dit leidt tot een sterke groei van stroom uit windmolens en zonnepanelen. Tegelijkertijd werken overheden in Europa al jarenlang aan het integreren van de nationale stroommarkten. Deze twee beleidsterreinen lijken op gespannen voet met elkaar te staan. Het bevorderen van marktwerking in de elektriciteitssector is gericht op efficiëntie, terwijl de energietransitie er op gericht is om bedrijven en consumenten andere keuzes te laten maken: minder energie, meer duurzame energie, geen kolenstroom. De energietransitie staat daarmee op gespannen voet met de basisprincipes van een vrije markt.

Volledig
artikel lezen?het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld u
aan bij ons netwerk.

Reacties

Lindeijer - Gemeente Almere 14 september 2017 13:59

Bedankt voor dit verhelderend artikel. Ik worstelde al een tijdje met de vermeende tegenstelling tussen ETS en lokale initiatieven (oa door gemeenten) maar nu zie ik een positieve relatie!

xMet het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren