Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Lokale warmtebronnen dragen bij aan onafhankelijkheid én klimaatdoelen

- 19 mei 2022

Nog nooit is zó duidelijk geweest, dat veel landen in Europa voor de energievoorziening te afhankelijk zijn geworden van het buitenland. Zo ook Nederland. We worden overspoeld met berichten in de landelijke, regionale en sociale media over de nadelige positie waarin we ons op dit moment bevinden. Het besef dat de energietransitie op allerlei vlakken versneld moet worden, wordt hevig aangewakkerd. Warmtenetten leveren een belangrijke bijdrage aan de oplossing hiervoor.

In Nederland bedraagt het aandeel aardgas dat gebruikt wordt als energiebron, maar liefst 44% (1307 PJ) van het totale primaire energieverbruik. Overige bronnen voor primaire energie zijn bijvoorbeeld aardolie, steenkool en hernieuwbare energie. Van de totale aardgasconsumptie wordt 28% (365 PJ) verbruikt voor ruimteverwarming en warm tapwater voor woningen en overige gebouwen (Bron: Energie in cijfers 2022, EBN).

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren