Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Menskracht

Brievenrubriek Simone Haarbosch, Klaas Burger, Maria Kaufmann - 17 november 2023

De energietransitie heeft ingrijpende effecten op de directe leefomgeving van mensen. Veranderingen in de woning, wijk en omgeving zoals met de komst van windturbines en zonneparken zijn noodzakelijk om doelen rondom energiebesparing en opwek van duurzame energie te realiseren. En dus hoor je ook met enige regelmaat dat de energietransitie niet gaat lukken zonder mensen.

Dan denken we al snel aan mensen die techniek installeren of aan politiek leiders die koers proberen te geven aan de lange termijn. Aan sommige mensen die zich verzetten tegen nieuwe technologieën voor CO2-opslag of het aardgasvrij maken van wijken. Of juist aan enthousiaste voorlopers die zelf of met elkaar initiatieven ondernemen.

Maar de energietransitie is iets wat in het dagelijks leven van alle mensen raakt. Het thema van deze brievenreeks is dan ook ‘menskracht’: wat is het? Wat kun je ermee en wat zijn kanttekeningen als we ons zo sterk op bewoners richten? De brieven komen van Klaas Burger en Maria Kaufmann.

Draag bij aan de brievenrubriek

Draag bij en deel je ervaring met menskracht bij de reacties onderaan deze pagina. Heb je een vraag naar aanleiding van deze briefwisseling? Mail naar Simone Haarbosch van het onderzoeksproject Just-Prepare via simone.haarbosch@ru.nl.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren