Hét kennisplatform netwerk voor Energietransitie in de wijk

Nieuwbouw met stadsverwarming
Slimme samenwerking versnelt het aanlegproces
Nadine Huiskes

do 9 juli 2020
artikel

De komende jaren zullen naar verwachting tienduizenden woningen worden aangesloten op een warmtenet. Een groot deel daarvan zijn nieuw te bouwen appartementencomplexen. Slimme samenwerking tussen ontwikkelaars, warmteleveranciers en aannemers zorgt voor meer flexibiliteit en versnelt zo de uitvoering van de aanlegwerkzaamheden.

Nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen worden sinds 2018 niet meer op het aardgasnet aangesloten. Stadsverwarming staat als aardgasvrij alternatief steeds meer in de belangstelling. Vooral in gebieden waar al een warmtenet operationeel is, ligt de aansluiting van nieuwbouw op stadsverwarming voor de hand. Met de opmars van hoogbouw in Nederland, is de kans groot dat bewoners van appartementen te maken krijgen met stadsverwarming. In de woning is dan geen cv-ketel meer aanwezig, maar alleen een afleverset voor de stadsverwarming. Het onderhoud daarvan vindt plaats door de energieleverancier - daar hebben bewoners (en Verenigingen van Eigenaars) geen omkijken naar.

Volledig
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld u
aan bij ons netwerk.

Reacties

Jeu Bielders - JB&TC 09 juli 2020 15:21

Ik mis in deze benadering hoe meegenomen wordt hoe duurzaam de opwekking van de warmte en de continuïteit hiervan is. Denk maar aan de discussie rond biomassa. Verder zou gekeken moeten worden wat de alternatieven zijn.

xMet het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren