Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Projecten

Nul-op-de-meter warmte goede optie voor hoogbouw

Joop van Vlerken - 25 juni 2019

Voor woongebouwen van meer dan zes verdiepingen is duurzame warmtelevering een goede optie. Sterker nog, het is vooralsnog de enige reƫle optie om deze gebouwen nul-op-de-meter (NOM) te maken. Dit heeft ermee te maken dat all-electric-concepten voor hoogbouw niet werken, omdat de daken en gevels te klein zijn om het volledige elektriciteitsverbruik van alle woningen in de flat op te wekken met behulp van zonnepanelen. Belangrijk punt bij NOM Warmte is dat de warmte duurzaam gecertificeerd moet zijn.

All-electric-concepten met warmtepompen zijn geen optie voor hoogbouw van meer dan zes verdiepingen, omdat de ruimte voor zonnepanelen ontbreekt. De Stroomversnelling zocht daarom juist voor deze gebouwen naar een andere optie en kwam uit op warmtenetten, vertelt Jeroen Roos van De Stroomversnelling. “Voor hoogbouw is dit de enige optie om duurzame warmte van buiten het gebouw te halen. Daarom ligt een aansluiting op een warmtenet voor de hand.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.
Energietransitie als sociale opgave

Meld je nu aan voor de Online Masterclass 'Energietransitie als sociale opgave' vanaf 21 januari.

Lees meer...

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren