Hét kennisnetwerk voor Energietransitie in de wijk

Nul-op-de-meter warmte goede optie voor hoogbouw
Joop van Vlerken

di 25 juni 2019
artikel

Voor woongebouwen van meer dan zes verdiepingen is duurzame warmtelevering een goede optie. Sterker nog, het is vooralsnog de enige reële optie om deze gebouwen nul-op-de-meter (NOM) te maken. Dit heeft ermee te maken dat all-electric-concepten voor hoogbouw niet werken, omdat de daken en gevels te klein zijn om het volledige elektriciteitsverbruik van alle woningen in de flat op te wekken met behulp van zonnepanelen. Belangrijk punt bij NOM Warmte is dat de warmte duurzaam gecertificeerd moet zijn.

All-electric-concepten met warmtepompen zijn geen optie voor hoogbouw van meer dan zes verdiepingen, omdat de ruimte voor zonnepanelen ontbreekt. De Stroomversnelling zocht daarom juist voor deze gebouwen naar een andere optie en kwam uit op warmtenetten, vertelt Jeroen Roos van De Stroomversnelling. “Voor hoogbouw is dit de enige optie om duurzame warmte van buiten het gebouw te halen. Daarom ligt een aansluiting op een warmtenet voor de hand.”

Volledig
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld u
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren