Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Onzichtbaar netwerk essentieel

Energietransitie in de wijk Evamarije Smit - 21 januari 2021

Om de energietransitie te laten landen in de wijken van Nederland moeten de bestaande netwerken van burgers worden ontsloten. Samen vormen ze een gigantisch netwerk van veel verschillende mensen met hun eigen activiteiten. Dit grote alles verbindende netwerk is goeddeels onzichtbaar en dat moet zo blijven. Daarover was iedereen het eens tijdens een werkbezoek in Bospolder-Tussendijken, Rotterdam.

Hoewel gastheer Willem Beekhuizen het bezoek aan ‘zijn’ wijk op een laag pitje heeft gezet (het enthousiasme was zo groot dat hij niet meer aan werken toekwam), maakte hij een uitzondering voor zijn vakgenoten. In een select gezelschap van opbouwwerkers, andere sociale professionals en enkele mensen van gemeenten, werd kennis gedeeld om de energietransitie te koppelen aan het sociale domein. Want, zo zegt Beekhuizen: “Met de energietransitie is veel geld gemoeid en dat kan (moet!) de wijken en haar bewoners ten goede komen.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Werkbezoek in Bospolder-Tussendijken, Rotterdam. Foto Evamarije Smit
xMet het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren