Log in
inloggen bij Energie+
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Artikelen

Samen met je buurt aan de slag in 5 stappen

Lotte de Haan - 16 november 2023

Wacht je liever niet tot de gemeente in jouw wijk het initiatief neemt voor een aardgasvrijplan? En wil je samen met je buurtgenoten onderzoeken wat voor jullie de beste manier is om van het gas af te gaan? Deze vijf stappen van Klimaatstichting HIER helpen je op weg!

De komende jaren zullen de eerste wijken in Nederland van het aardgas af gaan. Het gaat meestal om meerdere huizen tegelijk en vaak hele buurten. Gemeenten, woningcorporaties, netbeheerders, buurtinitiatieven en andere partijen zullen dit soort projecten samen met de bewoners oppakken.

Maar wat moet je als bewoner op dit moment nou écht weten? En waar staan we op dit moment in Nederland? Op onze website vind je een hoop informatie die jou als bewoner kan helpen een goed beeld te krijgen van het proces dat wonen zonder aardgas met zich meebrengt. En wees gerust, je moet op dit moment nog helemaal niets. Bekijk vooral de pagina’s eens op onze website en abonneer je onderaan deze pagina op onze nieuwsbrief. 

Handige pagina's met basisinformatie

Overige tips & links

  • Ook niet onbelangrijk: verdiep je eens in jouw buurt. Hoe oud zijn de huizen die er staan? Zijn er voornamelijk koop of huurwoningen? En wie wonen er eigenlijk allemaal? Bekijk het op de website van het CBS.
  • Daar waar de gasleidingen eerder toe zijn aan vervanging, bestaat de kans dat jouw buurt eerder van het gas af gaat. Vraag bij je gemeente op wat de plannen zijn voor jouw buurt of wijk.  
  • Van het aardgas af gaan doen we niet alleen, maar samen. Maar waarom eigenlijk? Dit is waarom je niet in je eentje van het aardgas afgaat. 
  • Er zijn al mensen die je voorgingen, en daar kun je van leren! Lees op onze website over bewonerservaringen.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Energie+ en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren